enersize-logo 300

Enersize – Stort intresse och fullsatt på FS markets presentation

Enersize VD höll igår en presentation för intresserade under FS Markets event på Hotel Anglais i Stockholm. Eventet var fullsatt och många både befintliga och potentiella aktieägare var på plats.

”Det är alltid kul att komma ut och möte aktieägare på detta sätt och få svara på frågor och lyssna på kritik och ta emot tips och förslag. Det var min första ”live” presentation med Enersize, efter att jag började i våras, och det slår mig att många befintliga aktieägare inte är nöjda med hur bolaget skötts tidigare och börjat tappa tilltron till om det verkligen finns något säljbart inom Tryckluftoptimering.

Jag kan bara hålla med att det är sorgligt att man inte nått längre på så här många år som bolaget varit i gång. Men jag ser det från en annan vinkel och har varit ute på industriföretagen och sett behoven och vet att det finns. Det är dock tvunget att möta kundernas behov på deras villkor och inte tro att bara för att man forskat fram något så är det den enda lösningen.

Flera frågor handlade om just försäljningen och varför detta inte kommit i gång. Det enkla svaret är att man inte haft fokus på detta under många år utan endast på utveckling vilket gjort att man inte haft en produkt som möter vad kunden efterfrågat. I våra undersökningar har det kommit feedback på att det är för krångligt, för långsamt, svårt att förstå och kräver för mycket av den egna organisationen.

Det är saker som vi ändrat på och under hösten kommer nya tjänster och produkter, baserat på de tidigare, men i en bättre utformning och tydlig nytta att lanseras på allvar. Vi ser framför oss en mycket tydligare marknad som istället för som tidigare vara inriktad på totalt 1206 storföretag i Sverige nu istället kunna omfatta ca 25000 svenska företag. Detta visar våra resultat från samarbeten med bl.a. IUC. Detta ökar potentialen avsevärt i vårt säljarbete och i kombination med att vi ger stöd och lyssnar in de verkliga behoven är jag övertygad om att försäljningen kommer att ta fart enligt plan under hösten. Motsvarande marknadstillväxt gäller för resten av världen också vilket kommer underlätta även för våra partners.

Bolaget är nu ett helt nytt bolag med ett nytt team med några gamla och många nya engagerade medarbetare som gjort säljresor förr.

Vårt resultat hittills i år är ett resultat av idogt arbete med att få ordning på dels kostnadssidan men framför allt för att bygga på framtida leverans och sälj där bolaget haft mycket stora problem tidigare.

Under hösten är fokus på sälj och marknad samt leverans och även om jag förstår mångas oro över att ”vi har hört det förut”, som framkom på mötet, så ser jag och medarbetarna möjligheter och fram emot att få visa att det inte bara går utan också är en fantastiskt möjlighet för industrin att sänka sina kostnader och minska sina Co2 utsläpp samt förbättra arbetsmiljön i fabrikerna.

Jag tog över som VD i våras och planen jag satte tillsammans med den nya styrelsen fortsätter vi på och vi har nått långt även om en ”turn-around” normalt tar 2-3 år har vi satt det mycket ambitiösa målet att vara klara på under halva den tiden och hittills ser det bra ut tycker jag.”, säger VD, Johan Olson, Enersize

More from the Newsletter

Practical tips for keeping your compressed air in shape

The fact that compressed air driven tools and machines are cost-effective and easy to maintain might also be the underlying reason why the whole compressed air system can be so neglected.

Electricians are experts on electricity. They know which cables to use in different environments. They also have to understand the dimensions of the cables to be used and which regulations to follow during an installation, related to cable channels, pipes, ducts and connectors.

Read more »

Control Gap: When air compressors fight

This article discusses some unexpected discoveries that came about then compressed air system monitoring equipment was installed on some example systems.
The maintenance foreman of a local paint manufacturer had a morning ritual where he turned on his three compressors one-by-one at 6 am every morning like clockwork. He did so for as long as he could remember, since he started some 25 years ago.

Read more »

FOR INVESTORS

Enersize Oyj clarifies subscription for warrants of series 3/2023

Enersize Oyj would like to clarify, as there have been several questions, regarding the subscription for series 3/2023 from both shareholders and institutions. On January 27, 2023, the subscription price for the exercise of warrants of series 3/2023 was set at SEK 0.02 (corresponding to approximately EUR 0.002) per new share subscribed for through the exercise of the Warrants.

Läs mer »

Enersize Q3 2022 company Brief

Enersize’s Q3 company brief can be found on the company’s website enersize.com. Below is a translation of selected parts of the Q3-report originally published in Swedish on November 30, 2022, with the title “Enersize offentliggör delårsrapport för tredje kvartalet 2022”.

Läs mer »

Enersize signs Letter of Intent with US partner CTRL Systems

Enersize Advanced Research AB (“Enersize” or the “Company”) signs a Letter of Intent (“LOI”) with US partner CTRL Systems Inc. (“CTRL Systems”) where CTRL Systems will use Enersize’s Compressed Air Services SaaS-platform to provide energy optimization of industrial compressed air to the North and Central American market.

Läs mer »

NEWS